Българското кино загуби една от най-големите си легенди.   Инфаркт покоси Иван

...
Българското кино загуби една от най-големите си легенди.
 
Инфаркт покоси Иван
Коментари Харесай

Отиде си най-голямата легенда на българското кино

Българското кино загуби една от най-големите си митове.

 

Инфаркт покоси Иван Иванов, научи първи " Стандарт " от негови сътрудници. Актьорът, който беше любим на няколко генерации фенове, е умрял в панагюрската болница.

 

Години наред той страдаше от разнообразни диагнози, само че мъжки се бореше с тях. Беше избрал село Оборище, където откри успокоение и тишина. 

Иван Иванов е роден на 16 декември 1951 година в Асеновград. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1979 година

 

Иван Иванов играе и на сцените на Народен спектакъл за младежта (1979 – 1981) и Военния спектакъл (1981 – 1983), както и във кино студио СИФ (1983).

 

Член е на СБФД от 1985 година

 

„ Всичко е обич “ е филмът, който трансформира Иван Иванов в секс знак на българското кино. Освен Радо от „ Всичко е обич “, той играе и Асен в „ Лавина “ (1982), Вас/Христо в „ Комбина “ (1982) и Траян в „ Мярка за неотклонение “ (1983).

 

От първия си брак, Иван Иванов има наследник – Георги (р. 1974 г.), който е съумял столичен правист и арбитър. От втория си брак с актрисата Петя Силянова, Иванов има втория си наследник – Стефан (р. 1984 г.), по-известен с рап псевдонима Wosh MC.

Автор: standartnews.com

 

Екипът ни изрича съболезнования на фамилията и околните.

Поклон пред паметта му!

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР